Wifinetwerk
Door een beveiligingslek in het WPA2-protocol loopt de beveiliging van je wifinetwerk gevaar. Je hebt het misschien al gehoord: er is een beveiligingslek in het WPA2-protocol. Dit protocol wordt bij het overgrote deel van de wifinetwerken in ons land als beveiliging toegepast. Welke risico’s brengt het lek met zich mee? En wat kan je ertegen doen?
Wat houdt het beveiligingslek in?
WPA2 staat bekend als een beveiliging die niet te kraken is. Onderzoekers van de KU Leuven bewijzen echter het tegendeel. Met KRACK, dat staat voor Key Reinstallation Attack, hebben ze de sleuteluitwisseling met de wifiverbinding weten te manipuleren. Kort gezegd betekent dit dat het mogelijk is om op je netwerk in te breken.
Wat zijn de risico’s in je wifinetwerk?
Wanneer een aanvaller op je wifinetwerk inbreekt, kan hij je volgen bij alles wat u op het internet doet, valse websites voorschotelen en zelfs malware installeren. Dit is overigens alleen het geval wanneer u onversleutelde websites bezoekt. Bovendien moet de aanvaller fysiek in de buurt zijn van je netwerk om iets te kunnen doen.
Wat kunt u tegen het lek doen?
Op dit moment stellen veel wifileveranciers nieuwe updates beschikbaar om KRACK tegen te gaan. Wij adviseren het volgende:
- Installeer de updates van uw wifileverancier.
- Controleer of je Windows up-to-date is.
- Let op de betrouwbaarheid van websites: verstuur alleen gevoelige informatie via websites die met https beveiligd zijn.
Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig, neem dan contact met ons op via servicedesk@systra.nl of 038-3338750.