Maak belangrijke informatie nog toegankelijker: integreer intranet in Microsoft Teams

We werken steeds meer vanaf verschillende locaties, maar er is één plek waar we elke dag allemaal samenkomen: Microsoft Teams. Op basis van deze trend heeft Microsoft de tool Viva Connections ontwikkeld. Met deze tool kun je je intranet integreren in Microsoft Teams, waardoor het een nóg completer communicatieplatform wordt.

Intranet in Microsoft Teams

Viva Connections maakt het mogelijk om je huidige SharePoint-intranet te integreren in Microsoft Teams. Een logische stap, omdat Microsoft Teams dé plek vormt waar medewerkers samenkomen om te chatten, bellen en met elkaar aan documenten te werken. Door daar het intranet aan toe te voegen, wordt belangrijke informatie nog toegankelijker.

Viva Intranet

Zo werkt het

Het dashboard heeft in Viva Connections een prominente plek. De tegels op dit dashboard zijn actiegericht: ze verwijzen niet door naar andere systemen, maar leiden direct naar taken. Het aanvragen van een vrije dag of het bekijken van een leasecontract bijvoorbeeld. Deze taken kunnen medewerkers direct vanaf het dashboard uitvoeren.

Integratie met andere apps

Of je nu direct moet overstappen? Dat kan, maar er zijn ook andere opties. Zo kun je elementen uit Viva Connections integreren in je bestaande intranet. Het maakt hierbij niet uit welke intranetapplicatie je gebruikt. Deze hybride vorm is vrij eenvoudig te realiseren, omdat alles wat Microsoft maakt is gebaseerd op een zogenoemde ‘ontwikkelstandaard’.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Viva Connections voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Interessant artikel? Deel het direct met uw netwerk