“Op de dag van de verhuizing lag de complete infrastructuur klaar”

De naam zegt het al: Hanze Staete Makelaardij & Vastgoedbeheer helpt mensen bij het kopen of verkopen van een huis en regelt alles wat er komt kijken bij het huren of verhuren van vastgoed. In december 2019 kreeg het bedrijf de kans om een mooie zichtlocatie in de binnenstad van Kampen te betrekken. Maar hoe regel je een verhuizing als je volledige proces afhankelijk is van ICT? Systra ICT schoot te hulp. Makelaar Mark Fien vertelt erover.

 “Bij vrijwel al onze werkzaamheden hebben we onze laptop of telefoon nodig. We bieden onze huizen online aan, bellen met VoIP en doen het vastgoedbeheer digitaal, zodat informatie met een druk op de knop terug te vinden is. We hebben met zoveel personen en processen te maken, dat we eigenlijk niet meer zonder ICT kunnen.”

“Jarenlang was Hanze Staete Makelaardij gevestigd op het Melmerpark in Kampen. Eind 2019 kregen we de mogelijkheid om een pand in het centrum te betrekken. Dat wilden we graag. Mensen stappen daar gemakkelijker binnen of lopen langs de etalage om het beschikbare aanbod te bekijken. Punt van aandacht was dat er een kledingwinkel in het pand had gezeten. Alle netwerkbekabeling moest nog worden aangelegd.”

“Tot dat moment hadden we geen vaste netwerkbeheerder. We zouden binnen twee weken verhuizen, dus moesten haast maken. Gelukkig kon Harrie de Jong van Systra ICT direct langskomen. Hij inventariseerde de benodigde werkzaamheden en stelde een plan op. Heel praktisch. Ook toen bleek dat onze VoIP-telefonie niet op tijd kon worden overgezet, schakelde hij snel. Op de dag van de verhuizing lag de complete ICT-infrastructuur klaar. We konden gelijk aan het werk.”

“Systra ICT is nu onze vaste netwerkbeheerder. Gaat er iets niet goed, dan kijken de medewerkers met ons mee. Soms stappen ze zelfs in de auto om bij ons op locatie alles na te lopen. Dat is fijn, zeker omdat we zo afhankelijk zijn van onze systemen. We hebben gelijk duidelijkheid. Dat we in ons nieuwe pand over een stabiele basis beschikken, geeft ons de ruimte om onze ICT-omgeving steeds verder te verbeteren.”

Terug naar alle referenties
Interessant artikel? Deel het direct met uw netwerk