De voor(oor)delen van werken in de cloud

De populariteit van werken in de cloud neemt toe. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat maar liefst één op de drie internetters al van clouddiensten gebruikmaakt. Het mkb blijft echter achter. Dat is jammer, want hierdoor blijven veel kansen liggen. De voor(oor)delen van de cloud op een rij.

  • Veiligheid

Werken in de cloud onveilig? Juist niet. Cloudproviders investeren continu in de nieuwste technieken en beschikken over veel kennis, waardoor uw gegevens in goede handen zijn.

  • Kostenbesparing

Kosten besparen is de belangrijkste reden om te kiezen voor de cloud. U hoeft niet langer te investeren in hardware, softwarelicenties en onderhoud. Omdat de kosten van clouddiensten gebaseerd zijn op het daadwerkelijke gebruik, betaalt u bovendien alleen voor wat u echt nodig heeft. Verandert de samenstelling van uw team, dan kunt u uw ICT-omgeving daar heel eenvoudig op aanpassen.

  • Productiviteit

Werkt u in de cloud, dan zijn uw gegevens altijd en overal toegankelijk. Hierdoor zijn medewerkers niet langer gebonden aan een kantoor of vaste werkplek. Files hoeven dus geen invloed meer te hebben op de productiviteit van uw organisatie.

  • Risicobeheersing

Een gecrashte server is uw grootste nachtmerrie. Cloudproviders beschikken over professionele back-upvoorzieningen. Zo beperkt u uw risico.

  • Wetgeving

Richtlijnen van de overheid verplichten u om data van klanten en leveranciers zo goed mogelijk te beschermen. Bij het werken in de cloud is het daarom verstandig om te kiezen voor een cloudprovider die de gegevens opslaat in een datacenter op Nederlandse bodem.

  • Controle

Medewerkers maken thuis vaak al gebruik van clouddiensten. De stap om de diensten ook op het werk toe te passen, is hierdoor klein. Doen medewerkers dit uit zichzelf, dan brengt dit onnodige beveiligingsrisico’s met zich mee. Door goede alternatieven te bieden, houdt u de touwtjes zelf in handen.

Met Systra ICT in de cloud

Systra ICT beschikt als cloudprovider over een eigen datacenter waar u uw gehele systeem kunt onderbrengen. We pakken als het ware uw bestaande server op en plaatsen die bij ons in de cloud. Een simpele stap die weinig tijd en energie kost. In de praktijk blijkt dat niet alle applicaties geschikt zijn om via de cloud te gebruiken. Is dat bij u aan de orde, dan zorgen wij ervoor dat deze applicaties gewoon bij u op locatie draaien. Als schakel tot verbinding maken wij de koppeling tussen uw server en ons datacenter.

Het beste van twee werelden

Wat voor de ene organisatie een geschikte cloudoplossing is, kan voor een ander bedrijf totaal niet werken. Systra ICT gaat op zoek naar een combinatie die u het beste van twee werelden biedt. Want dé cloud bestaat niet. Úw cloud wel.

Bron: www.deondernemer.nl

Interessant artikel? Deel het direct met uw netwerk