AVG-proof met Follow Me Printing

Een sprintje trekken naar de printer omdat je afdruk vertrouwelijke informatie bevat? Je hebt het vast weleens gedaan. Gelukkig kun je je energie nu bewaren voor de sportschool. Met beveiligd printen begint het afdrukken pas nadat jij je bij de printer hebt gemeld. 

Wat is Follow Me Printing?

Beveiligd printen is printen zoals je het gewend bent: je klikt op ‘Afdrukken’ en loopt naar de printer toe. Enige verschil is dat de afdruk bij aankomst niet direct klaarligt. Eerst moet je je identificeren met een druppel, pasje of toegangscode. Daarna verschijnen de printopdrachten in beeld, kun je de betreffende afdruk selecteren en gaat de printer aan het werk.

Follow Me Printing

 

Waarom Follow Me Printing?

  • Veiliger printen

Met Follow Me Printing print je veilig. Je bent erbij als de afdruk uit de machine komt, waardoor gevoelige informatie nooit onbeheerd op de printer ligt. Ideaal, zeker nu je je moet houden aan de AVG. Voordat je het weet ontstaat er een datalek.

  • Gemakkelijker printen

Follow Me Printing is ook nog eens heel gemakkelijk. Je kunt je afdruk namelijk ophalen bij een willekeurige printer. Alle printers die zijn aangesloten op het netwerk, doen mee. Bovendien beschik je over een persoonlijk dashboard. Handig bij het scannen: je e-mailadres invullen is niet meer nodig.

  • Voordeliger printen

Het persoonlijke printen heeft een bijkomend voordeel: je krijgt inzicht in het verbruik per medewerker. Van daaruit ontstaan vaak nieuwe kansen om het aantal afdrukken te verminderen. Dat is niet alleen goed voor je organisatie, maar ook voor het milieu!

Follow Me Printing bieden we aan in samenwerking met Epson, onze partner op het gebied van documentoplossingen. Epson biedt innovatieve en duurzame documentoplossingen. Maakten printers de stapel papier vroeger alleen maar groter, nu zorgen ze er juist voor dat je documenten duurzaam en overzichtelijk kunt beheren.

Interessant artikel? Deel het direct met uw netwerk