Grenzen verleggen

Licht uit, spots aan. Daar zat hij dan. Niet zoals gewoonlijk bij een klant aan tafel, maar in een studio met een peloton camera’s op zich gericht. Hoewel onze collega Jasper zich in deze vreemde omgeving niet helemaal thuis voelde, wist hij zijn vertrouwde verhaal als een volleerd presentator over te brengen.

Grenzen verleggen. Veel mensen deden het in coronatijd. Horecaondernemers sloegen de handen ineen door Kampen-eet.nl te lanceren. Oud-zorg-medewerkers trokken hun witte jas weer aan. En toen onze collega Jasper niet bij klanten op bezoek kon, besloot hij zijn verhaal te delen via een webinar.

Kom je in zwaar weer terecht, dan heb je twee keuzes: je wacht totdat de storm voorbij is óf je stapt naar buiten. En dat vraagt om lef. Je moet bijvoorbeeld een grote verandering doorvoeren. Of iets doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Tegelijkertijd is het de kunst om helder na te denken: hoe blijf je van waarde? Pas als je dat weet, kun je de juiste weg inslaan.

Zo is het ook bij ICT. Zit je stil en houd je vast aan je oude, vertrouwde omgeving, dan word je steeds vatbaarder voor storingen. Je kunt deze storingen continu oplossen, maar er ook voor kiezen om te investeren in vernieuwing. En dat begint weer bij die ene vraag: hoe blijf je van waarde? Een antwoord heb je vaak niet direct, maar uit ervaring weten wij dat er altijd een oplossing is. ICT kan zelfs de motor vormen achter nieuwe ontwikkelingen.

Van waarde blijven is dus niet altijd gemakkelijk. Loop je vast? Denk dan eens terug aan de mensen die in coronatijd hun grenzen durfden te verleggen. Door helder te blijven nadenken, kwamen ze vooruit. En wisten ze hun inspanning om te zetten in nieuwe energie.

Interessant artikel? Deel het direct met uw netwerk