Archieven

“Wanneer leerlingen en medewerkers inloggen, kunnen ze direct aan de slag”

ICT is een mooi hulpmiddel om goed onderwijs te bieden. Maar dan moet het hulpmiddel wel altijd en overal beschikbaar zijn. Voor iedereen. Om daarvoor te zorgen, hielp Systra ICT de Vereniging Scholen met de Bijbel Staphorst bij de realisatie van een stabiele, gebruiksvriendelijke en veilige cloudomgeving. ICT-verantwoordelijke Jan Kuijers vertelt erover. “De Vereniging Scholen… Lees meer »

Ecogroen gebruikt Microsoft Azure voor grote CAD- en GIS-bestanden

Wat is een logische opvolger van onze oude server? Die vraag legde Jeroen Kragt van ecologisch adviesbureau Ecogroen voor aan drie ICT-leveranciers. Hij was niet op zoek naar een standaardproduct of -dienst, maar naar een passende oplossing voor zijn groeiende bedrijf. Samen met Systra ICT besloot hij volledig over te stappen naar de cloud. “Als… Lees meer »

“Het certificaat biedt ons de zekerheid dat alle 260 aansluitingen goed werken”

De Pieter Zandt is een reformatorische scholengemeenschap met vestigingen in Kampen, Staphorst, Urk en IJsselmuiden. Wanneer je in een lokaal bent, sta je er niet bij stil hoeveel techniek er achter de muren en vloeren schuilgaat. Van computers tot telefoons, printers en beveiligingscamera’s, ze worden allemaal digitaal aangestuurd. En dat vraagt om goede bekabeling. In… Lees meer »

“Voorheen moesten we onze VoIP-leverancier inschakelen, nu doen we alles zelf”

Kverneland Group is een internationaal bedrijf dat landbouwwerktuigen ontwikkelt, produceert en distribueert. De vestiging die de verkoop voor de Benelux regelt, zit in Dronten. De medewerkers communiceren intern, maar ook extern via Microsoft Teams. Sinds de VoIP-omgeving is geïntegreerd, beschikken ze over één stabiel platform dat eenvoudig kan worden beheerd. Wouter Winters, accountmanager aftersales, vertelt… Lees meer »

“Medewerkers kunnen op de bouwplaats tekeningen inzien”

Zo’n vijftien jaar geleden begon de jonge Klaas Kooiker met een bijl en motorzaag bij zijn vader in de schuur. Hij kloofde en zaagde hout dat hij verkocht aan mensen in de buurt. Al snel schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel en liet hij zich ook inhuren als kraanmachinist, stratenmaker en grondwerker.… Lees meer »

Systra ICT en Quintus slaan handen ineen

Directeur Hendrik Jan Houtsma van Quintus geeft aan: ‘Quintus wil niet alleen een bijdrage leveren aan de Kamper samenleving door het verzorgen van een eigentijds educatief en vrijetijdsprogramma met kunst en ambacht, muziek, dans, theater en creatief schrijven. We werken graag en veel samen met culturele, onderwijs en maatschappelijke organisaties én ondernemers. Hierbij gaan we… Lees meer »

ICT groeit mee met Sparkles

Wat doet een bedrijf dat snel groeit? Juist: het team uitbreiden. Terwijl steeds meer werkplekken bezet raken, wordt ook de ICT-omgeving zwaarder belast. En dat vraagt om verandering. Mark van Heusden van Sparkles heeft de eerste stappen inmiddels gezet. Mark is samen met zijn compagnon Sietze van der Wal eigenaar van Sparkles. Met een enthousiast… Lees meer »

‘Met hulp van Systra ICT blijven we bij de tijd’

Bij de tijd blijven Wat moet er allemaal geregeld worden bij de start van een eigen bedrijf? Heel wat, weten Johannes van den Berg en Robertinus Reitsema uit ervaring. In september zijn ze begonnen met Bureau Techniek, waarmee ze bemiddelen in technisch personeel. Systra ICT hielp hen bij het opzetten van de ICT-omgeving. Wat heeft Systra… Lees meer »