Archieven

“Medewerkers kunnen op de bouwplaats tekeningen inzien”

Zo’n vijftien jaar geleden begon de jonge Klaas Kooiker met een bijl en motorzaag bij zijn vader in de schuur. Hij kloofde en zaagde hout dat hij verkocht aan mensen in de buurt. Al snel schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel en liet hij zich ook inhuren als kraanmachinist, stratenmaker en grondwerker.… Lees meer »

Systra ICT en Quintus slaan handen ineen

Directeur Hendrik Jan Houtsma van Quintus geeft aan: ‘Quintus wil niet alleen een bijdrage leveren aan de Kamper samenleving door het verzorgen van een eigentijds educatief en vrijetijdsprogramma met kunst en ambacht, muziek, dans, theater en creatief schrijven. We werken graag en veel samen met culturele, onderwijs en maatschappelijke organisaties én ondernemers. Hierbij gaan we… Lees meer »

ICT groeit mee met Sparkles

Wat doet een bedrijf dat snel groeit? Juist: het team uitbreiden. Terwijl steeds meer werkplekken bezet raken, wordt ook de ICT-omgeving zwaarder belast. En dat vraagt om verandering. Mark van Heusden van Sparkles heeft de eerste stappen inmiddels gezet. Mark is samen met zijn compagnon Sietze van der Wal eigenaar van Sparkles. Met een enthousiast… Lees meer »

‘Met hulp van Systra ICT blijven we bij de tijd’

Bij de tijd blijven Wat moet er allemaal geregeld worden bij de start van een eigen bedrijf? Heel wat, weten Johannes van den Berg en Robertinus Reitsema uit ervaring. In september zijn ze begonnen met Bureau Techniek, waarmee ze bemiddelen in technisch personeel. Systra ICT hielp hen bij het opzetten van de ICT-omgeving. Wat heeft Systra… Lees meer »

Een professionele ICT-omgeving voor Quaestor Bedrijfsadvies

Bij verhuizen komt meer kijken dan spullen in- en weer uitpakken, ondervond administratie- en advieskantoor Quaestor Bedrijfsadvies uit Hattem eind vorig jaar. Er moest onder meer een nieuwe professionele ICT-omgeving ingericht worden. Hiervoor deed het kantoor een beroep op de expertise van Systra ICT. ‘Een professionele ICT-omgeving is voor ons als administratie- en advieskantoor erg… Lees meer »

Netwerkbekabeling: de ruggengraat van een computernetwerk

Bekabeling vormt de ruggengraat van het computernetwerk. Is die verouderd, dan levert dat ICT-breed problemen op. Eigenlijk kun je een netwerk zien als een ketting met verschillende schakels, zoals een switch, netwerkkabels en de patchkast. De zwakste schakel bepaalt de stabiliteit en betrouwbaarheid van het hele netwerk. Goede bekabeling is daarom net zo belangrijk als… Lees meer »

In een paar minuten naar een optimale bereikbaarheid

De telefoon lijkt af en toe aan hun oor vastgeplakt te zitten. De hele dag staat het team van uitzendorganisatie Werkis in contact met bedrijven en medewerkers. Onlangs is daarom geïnvesteerd in een professionele VoIP-oplossing voor een optimale bereikbaarheid. Met zeven vestigingen lopen de maandelijkse telefoniekosten snel op, weet backofficemanager Petra Hagedoorn uit ervaring. En… Lees meer »