Archieven

“Medewerkers kunnen op de bouwplaats tekeningen inzien”

Zo’n vijftien jaar geleden begon de jonge Klaas Kooiker met een bijl en motorzaag bij zijn vader in de schuur. Hij kloofde en zaagde hout dat hij verkocht aan mensen in de buurt. Al snel schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel en liet hij zich ook inhuren als kraanmachinist, stratenmaker en grondwerker.… Lees meer »

“ICT maakt deel uit van het recyclingsproces”

Gerbuvet B.V. is gespecialiseerd in het recyclen van frituurvet. Op het bedrijfsterrein in Ermelo worden vaten vol frituurvet verzameld en professioneel verwerkt. Dit alles gebeurt onder toeziend oog van gecertificeerde laboranten, zodat na het recyclingproces een nieuwe, hoogwaardige grondstof ontstaat voor de bio-brandstoffenindustrie. Daarmee draagt Gerbuvet B.V. bij aan een schoner milieu. En wij indirect… Lees meer »

“Met SharePoint kunnen docenten tegelijk in één document werken”

“Het onderwijs digitaliseert: steeds meer lesmateriaal wordt online aangeboden. Daarom hebben onze leerlingen sinds een paar jaar hun eigen Chromebook. Ze werken in de cloud, wat betekent dat ze met een internetverbinding overal aan de slag kunnen. De benodigde updates en back-ups regelen we centraal, waardoor de omgeving altijd veilig en up-to-date is.” “Ook docenten… Lees meer »

Systra ICT en Quintus slaan handen ineen

Directeur Hendrik Jan Houtsma van Quintus geeft aan: ‘Quintus wil niet alleen een bijdrage leveren aan de Kamper samenleving door het verzorgen van een eigentijds educatief en vrijetijdsprogramma met kunst en ambacht, muziek, dans, theater en creatief schrijven. We werken graag en veel samen met culturele, onderwijs en maatschappelijke organisaties én ondernemers. Hierbij gaan we… Lees meer »

“Het grootste voordeel vind ik dat ik thuis kan werken”

“Eens in de zoveel tijd verscheen er bij onze computerschijven een rode balk. We bereikten de maximale opslagcapaciteit, waardoor ik mijn collega’s steeds moest vragen om hun downloadmappen te legen. Verder vertoonde de server mankementen. Systra ICT adviseerde ons om over te stappen naar de cloud. Dat hebben we gedaan. We werken nu met de… Lees meer »

ICT groeit mee met Sparkles

Wat doet een bedrijf dat snel groeit? Juist: het team uitbreiden. Terwijl steeds meer werkplekken bezet raken, wordt ook de ICT-omgeving zwaarder belast. En dat vraagt om verandering. Mark van Heusden van Sparkles heeft de eerste stappen inmiddels gezet. Mark is samen met zijn compagnon Sietze van der Wal eigenaar van Sparkles. Met een enthousiast… Lees meer »

‘Met hulp van Systra ICT blijven we bij de tijd’

Bij de tijd blijven Wat moet er allemaal geregeld worden bij de start van een eigen bedrijf? Heel wat, weten Johannes van den Berg en Robertinus Reitsema uit ervaring. In september zijn ze begonnen met Bureau Techniek, waarmee ze bemiddelen in technisch personeel. Systra ICT hielp hen bij het opzetten van de ICT-omgeving. Wat heeft Systra… Lees meer »