Archieven

Ecogroen gebruikt Microsoft Azure voor grote CAD- en GIS-bestanden

Wat is een logische opvolger van onze oude server? Die vraag legde Jeroen Kragt van ecologisch adviesbureau Ecogroen voor aan drie ICT-leveranciers. Hij was niet op zoek naar een standaardproduct of -dienst, maar naar een passende oplossing voor zijn groeiende bedrijf. Samen met Systra ICT besloot hij volledig over te stappen naar de cloud. “Als… Lees meer »

“In totaal moesten er tweehonderd mailboxen gemigreerd worden”

Broshuis is een familiebedrijf dat al meer dan 135 jaar opleggers voor speciaal transport en containertransport produceert. Het team bestaat uit bijna vijfhonderd medewerkers en werkt voor klanten over de hele wereld. Dat vraagt om goede communicatie. In het kader daarvan schakelde IT-manager Thierry Sollie Systra ICT in om de mailserver naar de cloud te… Lees meer »

“Medewerkers kunnen op de bouwplaats tekeningen inzien”

Zo’n vijftien jaar geleden begon de jonge Klaas Kooiker met een bijl en motorzaag bij zijn vader in de schuur. Hij kloofde en zaagde hout dat hij verkocht aan mensen in de buurt. Al snel schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel en liet hij zich ook inhuren als kraanmachinist, stratenmaker en grondwerker.… Lees meer »

“Nu er een goede basis staat, kunnen we onze bedrijfsprocessen verder optimaliseren”

Van zorgbedden tot elektrische rolstoelen, Revamed levert revalidatie- en mobiliteitshulpmiddelen aan zakelijke klanten in heel Nederland. ‘Easy to do business with’, luidt de slogan. En daar draagt het nieuwe cloudplatform aan bij. Financieel manager René Borgers vertelt erover. “Zo’n negentig procent van onze aanvragen komt tegenwoordig digitaal binnen. We maken offertes, verwerken bestellingen, regelen leveringen,… Lees meer »

“ICT maakt deel uit van het recyclingsproces”

Gerbuvet B.V. is gespecialiseerd in het recyclen van frituurvet. Op het bedrijfsterrein in Ermelo worden vaten vol frituurvet verzameld en professioneel verwerkt. Dit alles gebeurt onder toeziend oog van gecertificeerde laboranten, zodat na het recyclingproces een nieuwe, hoogwaardige grondstof ontstaat voor de bio-brandstoffenindustrie. Daarmee draagt Gerbuvet B.V. bij aan een schoner milieu. En wij indirect… Lees meer »

“Met SharePoint kunnen docenten tegelijk in één document werken”

“Het onderwijs digitaliseert: steeds meer lesmateriaal wordt online aangeboden. Daarom hebben onze leerlingen sinds een paar jaar hun eigen Chromebook. Ze werken in de cloud, wat betekent dat ze met een internetverbinding overal aan de slag kunnen. De benodigde updates en back-ups regelen we centraal, waardoor de omgeving altijd veilig en up-to-date is.” “Ook docenten… Lees meer »

Systra ICT en Quintus slaan handen ineen

Directeur Hendrik Jan Houtsma van Quintus geeft aan: ‘Quintus wil niet alleen een bijdrage leveren aan de Kamper samenleving door het verzorgen van een eigentijds educatief en vrijetijdsprogramma met kunst en ambacht, muziek, dans, theater en creatief schrijven. We werken graag en veel samen met culturele, onderwijs en maatschappelijke organisaties én ondernemers. Hierbij gaan we… Lees meer »

“Het grootste voordeel vind ik dat ik thuis kan werken”

“Eens in de zoveel tijd verscheen er bij onze computerschijven een rode balk. We bereikten de maximale opslagcapaciteit, waardoor ik mijn collega’s steeds moest vragen om hun downloadmappen te legen. Verder vertoonde de server mankementen. Systra ICT adviseerde ons om over te stappen naar de cloud. Dat hebben we gedaan. We werken nu met de… Lees meer »